Новият сезон на вълните на Jazz FM радио идва с нов младежки фестивал в Шумен. Единственото радио за джаз в цялата страна е основен медиен партньор и съорганизатор на фестивала, който цели да представи таланта на младите музиканти в града.

Шумен съхранява голяма част историята на българския джаз, а с новия фестивал радиото извежда нова нишка от музикалната история на града в национален контекст. Комбинирайки концертен и обучителен модул, програмата на младежкия фестивал ще даде възможност на младите таланти да покажат и разгърнат таланта си, а на техните преподаватели и утвърдени музиканти – да допринесат активно за развиването на уменията им и създаването на нови творби. Програмата ще включва още лекции по композиране, аранжиране, изпълнение и импровизация за джаз пиано. Съчетани с поредица от упражнения и съвместни джаз импровизации, всички дейности от програмата ще намерят проявление в галаконцерта, който ще бъде в края на петдневния младежки фестивал в Шумен.

Първото издание на фестивала ще се проведе в партньорство с ШУ „Епископ Константин Преславски“, Средното училище по изкуствата „Сава Доброплодни“ и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс „Веселин Стоянов“, като всички лекции и концертът ще бъдат записани и публикувани онлайн.

Благодарим

за абонирането