Марката „bTV Новините“ е синоним на качествена журналистика, като вече 23 години с доказан професионализъм и винаги иновативни технически решения всеки ден представя всички гледни точки към най-актуалните събития от България и света.

През есента на 2023 г. нюзрумът на bTV ще продължи да следи всичко най-важно и интересно, като дава на зрителите си силата да бъдат информирани. Обективната картина, актуалната информация и разнообразието са в основата на bTV Новините – седем емисии всеки делничен ден и шест – в събота и неделя. В безпрецедентната политическа, икономическа и социална криза, в която се намира обществото, ключова е надеждната и своевременна информация, като bTV за поредна година оправдава доверието на зрителите си да получават обективната картина.

Извънредните емисии, специалните студиа и изборните маратони са част от емблемите на bTV Новините. Предсрочният парламентарен вот на 2 април 2023 г. бе отразен от телевизията по обективен и безпристрастен начин с над 17-часов ефир и емисии новини на всеки кръгъл час през целия ден, което бе оценено от зрителите и отразено в рейтингите през този ден.

Политика, социалнозначими и потребителски теми, любопитни репортерски разкази, малко познати проблеми, както и информация за световните събития и процеси са поднесени спрямо най-високите журналистически стандарти, съчетани с преки включвания от мястото на събитието. bTV Новините винаги са там, където събитията се случват, като не само отразяват, но и създават новини, поднесени от най-изявените, уважавани и отличавани с награди журналисти у нас. Неизменна част от централната емисия е и разговорът в края ѝ, където водещите дискутират най-важната тема от деня със специалисти.

В съвременната журналистика използването на технологии е неизменна част от по-визуалното и увлекателно представяне на фактите и помага за предоставянето на цялостно изживяване на зрителя.

bTV Новините вече не са единствено телевизионен продукт, тъй като екипът от над 100 души в нюзрума работи за различните канали на медията, така че потребителите да получават бърза и акуратна информация. Новините са навсякъде, където потребителите имат нужда от тях – по bTV Радио, на обновения уебсайт btvnovinite.bg и неговото мобилно приложение, в социалните мрежи Twitter, Instagram, Facebook и Tik-tok, както и чрез собствен канал във Viber. Във всички тези платформи място намира не само най-важното, но и любопитно съдържание.

Освен да научават най-актуалното, потребителите могат да участват в съдържанието чрез мобилното приложение „Аз, репортерът“, платформата за гражданска журналистика, която е продължение на добре познатата рубрика за зрителски сигнали.

АУДИТОРЕН ДЯЛ

Източник: ГАРБ, есенен сезон 2022, централна новинарска емисия, консолидирани данни, таргет 18-49 г.

Благодарим

за абонирането