Понятието ESG е нов стандарт за управление на всички големи компании, които имат отговорна мисия към обществото. Този модел стои в основата на устойчивото корпоративно управление на bTV Media Group и през 2023 година. Процесите включват намаляване на въглеродния отпечатък върху околната среда чрез ежедневните дейности и процеси; поставяне на хората в центъра на всичко, което компанията прави и приобщаване на хората в неравностойно положение; създаване на отговорно съдържание, което въвлича и задържа многобройната аудитория; управление, основано на принципите на почтеност и прозрачност. Това са основните характеристики на ESG – новият модел, който bTV Media Group започва да прилага активно в отношенията с всички партньори и заинтересовани страни. През настоящата година медийната група, като част от голямото семейство на Central European Media Enterprises (CME) и международната компания PPF Group, ще продължи да проявява ангажираност към важни социални каузи и граждански инициативи, които формират концепцията за устойчиво медийно и обществено присъствие в България.

ESG стратегията на bTV Media Group се фокусира дългосрочно върху икономическите, социални и екологични предизвикателства, чрез които компанията може да допринесе за по-добро развитие на обществото. Медийната група ще работи съвместно с бизнес партньорите и клиентите си за създаване, утвърждаване и представяне на добри примери, чрез които заедно да допринасят за благотворното въздействие върху околната среда и да задават нов курс на развитие на медийната и маркетингова индустрии в България.

Отговорността на всяка голяма компания към обществото е важна част от корпоративната социална отговорност в смисъла на устойчиви бизнес практики и затова е един от основните стълбове на ESG процесите на всяка организация. Емблематичната кампания на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“, е сред най-мащабните и ефективни доброволчески инициативи в България с  грижа за околната среда. Предстоящото, единадесето издание на инициативата ще бъде под надслов „Готови сме!“ и ще се проведе на 16 септември 2023 г., когато стотици хиляди доброволци, много компании и организации от цялата страна, ще се обединят отново за една по-чиста България, в която да живеят и да се развиват младите хора

В рамките на проведените до момента издания на кампанията, и гласуваното доверие от над два милиона и 800 хиляди доброволци, близо 100 хил. тона отпадъци и над 19 хиляди сметища са почистени в цялата страна. По данни на световната организация Let’s Do It World, всеки 10 тона почистени отпадъци с доброволчески труд спестяват 22 млн. евро и 3 години работа на институциите.

Действията на bTV Media Group по пътя на реализация на ESG стратегията на компанията вървят ръка за ръка със създадения преди повече от две години социален бранд - „Добрият пример“. За този период платформата успя да създаде широка партньорска мрежа и платформа за споделяне на добри дела в подкрепа на млади таланти, подпомагане на хора в нужда и опазване на природата в България. bTV Media Group застава и зад десетки стойностни кампании, които получават безвъзмездна възможност за комуникация в нейните канали. Сред тях се открояват каузи на БЧК, УНИЦЕФ, „Джуниър Ачийвмънт“, “Run2Gether” и други. През последната една година bTV Media Group е подкрепила над 15 външни кампании за социални каузи. Лицата на телевизията, които са посланици на „Добрият пример“, също са лично ангажирани с редица проекти в полза на обществото.

В заключение, bTV Media Group подава ръка на българския и международен бизнес, за да може заедно компаниите и организациите да развиват едно по-устойчиво, балансирано и съвременно мислещо и функциониращо общество. 

Благодарим

за абонирането